Friday, August 27, 2010

Samostojni Podjetnik in njegove težave

Samostojni Podjetnik se vsakodnevno srečuje s takšnimi in drugačnimi težavami. Večina, ki začne svojo poslovno pot že takoj na začetku ugotovi, da je poleg svojega strokovnega znanja, potrebno tudi znanje financ in upravljanja z ljudmi.
Največje probleme povzroča ravno finančno - računovodsko področje saj vzame veliko časa tudi za malenkosti. Urnik Samostojnega Podjetnika zato ni samo v obsegu 8 ur ampak prej celega dneva.
Dejstvo je, da težave se pojavljajo vsak dan, manjše in večje, vprašanje je samo na kak način se jih rešuje. Če odpravimo težavo tako, da se nam s časoma pojavlja v istem obsegu nismo prav veliko naredili in če nadaljujemo s takšnim ravnanjem se konec meseca oz. leta nabere toliko težav za katere porabimo bistveno preveč časa in tako postanemo zelo neučinkoviti.
Kadar gre za storitvene dejavnosti, se neučinkovitost pojavi kasneje, kakor pri proizvodnih dejavnostih.
Ravno zaradi tega je pomen optimizacije že na začetku poslovne poti zelo pomemben.

Težave Samostojnega Podjetnika, ki nastanejo iz njegovega (strokovnega) področja, podjetnik rešuje na svoj način kakor se najbolje znajde. Težave zaradi poslovanja pa lahko odpravi vsak novejši E-Računovodski Servis. Odločitev za Računovodski Servis, ki omogoča spletni pregled nad poslovanjem je najboljša izbira, če si Samostojni Podjetnik.

Spletno poslovanje odpravi marsikatero težavo, ki vam vzame preveč časa. Lep primer je izdajanje ponudb in računov. Starokopitno izdajanje ponudb preko Worda ali njemu podobnih programov je za nami, saj vam prvič vzame veliko časa, pregleda nad poslovanjem pa praktično ni. 

E-računi so v Sloveniji najboljše spletno orodje, ki vam omogoča vse funkcije za poslovanje podjetja, od izdajanja ponudb, spremljanja zalog, kontroliranje plačil, to je le nekaj najbolj potrebnih funkcij.
Vse kar od vas zahteva je malo več časa posvečenega osnovnim nastavitvam in vnašanju artiklov. Ko imate vse artikle (storitve) in celostno podobo podjetja na ponudbi in računih je vse ostalo le rutinsko.
Konec leta, ko bo v bazi vsa zgodovina izdanih ponudb in računov boste enostavno analizirali svoje poslovanje in ugotovili ali kot Samostojni Podjetnik poslujete tako, kakor ste si zastavili.




No, smisel tega prispevka je v tem, da znate definirati problem, rešitev za njega se bo že našla, ki mora strmeti v dolgoročne in ne kratkoročne rešitve, le tako boste bolj uspešni Samostojni Podjetnik.

No comments:

Post a Comment