Sunday, August 29, 2010

Investicija v informacijsko opremo

V času, ko so praktično že vsi podatki dosegljivi preko interneta postaja pomen informacijske tehnologije čedalje bolj pomemben. Samostojni Podjetnik se velikokrat srečuje z raznimi tehnološkimi investicijami in mu naložba za dodatne potrebe informacijske tehnologije predstavlja velik del ter se zato raje ne odloča za tovrstno naložbo ali pa je minimalna. Vse kar je potrebno pa je malo časa za analizo stanja na trgu.

Za Samostojne Podjetnike, ki so na začetku poti je veliko lažje narediti preskok iz ene na drugo tehnologijo, večji problem predstavlja za podjetja, ki so večja (predvsem po številu zaposlenih). Kakor koli že pa dejstvo, da se podatki selijo na internet še vedno obstaja.
Glavni krivec za to je Google. Oni so bili prvi, ki so začeli ponujati brezplačne spletne storitve. Sedaj smo prišli tako daleč, da ponujajo Samostojnim Podjetnikom oz. vsem podjetjem možnost uporabe storitve Google Apps (praktično za simbolično ceno).
Z uporabo Google Apps ne bo nobene potrebe po licenčnih programih, kot je Microsoft Office oz. druga orodja.
Kombinacija Google Appsa in E-računi je vam bo olajšala veliko dela z optimizacijo vašega poslovanja, kot Samostojni Podjetnik.

Torej ne glede na ostale skrbi in investicije se splača premisliti oz. raziskati tržišče z informacijsko opremo in storitvami, saj smo od nje iz dneva v dan bolj odvisni, temu primerno pa naraščajo tudi stroški.

No comments:

Post a Comment