Friday, August 20, 2010

Google Apps za poslovanje Samostojnega Podjetnika - 2.del!

Kot že rečeno je Google Apps za Samotojne Podjetnike, ki začenjajo svojo poslovno pot odlična izbira, saj zelo ugodno (za nekaj aplikacij celo brezplačno) omogoča Podjetniku uporabo osnovnih programov potrebnih za samo poslovanje Samostojnega Podjetnika.

 Google Docs

Plusi: Google Docs omogočajo online urejanje in shranjevanje dokumentov kot jih poznamo v Microsoft Office-u (word, excel ...).Največ so pridobili z zadnjo Google Apps nagradnjo, kjer so rešili večino prejšnjih težav v zvezi s povezljivostjo med dokumenti.
Kot Samostojni Podjetnik lahko enostavno dokumente delite s svojimi zaposlenimi ali zunanjimi partnerji. Na ta način imate vedno zadnjo verzijo dokumenta, ki se v realnem času ureja in shranjuje.
Program je brezplačen in zato nima nobene konkurence na trgu.


Minusi: Google Docs je kul a povsem ne bo nadomestil Microsoft Worda ali OpenOffice, ko gre za profesionalnih dokumentov.

Google AdWords

Plusi: Čeprav to ni tehnično del Google Apps-a,  je AdWords še vedno sestavni del poslovnih orodij za Samostojne Podjetnike. AdWords je orodje, ki omogoča spletno oglaševanje, s katerim lahko zelo natančno določite ciljno skupino. Ponuja vam možnost izdelave večih prodajnih naslovov za en produkt ali storitev in na podlagi najbolj učinkovitih oglaševalskih akcij sam izbere in favorizira tisto, ki je najučinkovitejša. Vaša spletna stran z dobro kampanijo pridobi nekaj točk pri poziciji v iskalnikih.

Minusi: Pri večjih investicijah (nad 200€) potrebujete za učinkovito oglaševanje malo več znanja o načrtovanju kampanije.


Google Sites

Plusi: Super aplikacija za podjetja, ki delujejo na različnih lokacijah saj s postavitvijo interne spletne strani lahko obveščate zaposlene, shranjujete datoteke ...
Urejanje je preprosto in hitro. Zelo dobro se kombinira z ostalimi Google aplikacijami tako, da jih brez problema uvažate.

Minusi: Na prvi pogled se zdi, kot, da je ravoj te aplikacije malo zaspal. Prav tako ne omogoča dodajanja in spremijanja kode, ki bi omogočila večjo fleksibilnost in uporabnost sistema.

Ne glede na vso napisano vsebino je najboljše, če Google Apps stestirate sami in presodite ali je primeren za vaš obseg poslovanja kot Samostojni Podjetnik.

No comments:

Post a Comment