Thursday, August 5, 2010

Google Apps za poslovanje Samostojnega Podjetnika - 1.del!

V nadaljevanju vam bom predstavili celoviti pregled orodij za podjetja spletnega giganta Googla.

V primeru, da še niste opazili Microsoft ni več to kar je bil. Njegova popularnost pada iz leta v leto. njegova največja tekmeca sta Apple in Google. Prav slednji zagotavlja podjetjem (do določene mere brezplačno) uporabo online programov za uspešno poslovanje. Že več kot 2 miljona podjetij uporablja Google Apps pri pošiljanju e-pošte, pisanju dokumentov in drugih nalog.
In za to imajo dober razlog. Brezplačna uporaba pri standardni različici omogoča Samostojnim Podjetnikom lažji (predvsem za denarnico) začetek poslovanja. Pri plačilu 50$ na leto pa vam Google vključuje dodatne shranjevanje in visoko kakovostna orodja ter neomejeno pomoč.

To vse in šele na začetku so. Aprila so dramatično spremenili uporabniški vmesnik in nadgradili obstoječo kodo tako, da Google Apps podpira razvoj spletnih orodij s strani tretje osebe (imenuje se Google Apps Marketplace).

V prvem delu prispevka si bomo pogledali Google Apps Gmail in Calendar za Samostojne Podjetnike.

Ultimativna izbira za Podjenika
Google Apps Gmail
Plusi: primeren za mala podjetja, Google Apps Gmail podpira URL račun vašega podjetja in videti je enako iz katerega koli brskalnika ali mobilne naprave. Na primer, takoj obrne tudi iPod Touch v portal za delo. Gmail ima dovolj prostora za delo vsakega zaposlenega, s 25 GB prostora za shranjevanje na uporabnika (za plačan Apps račun). Zaposleni imajo popoln dostop na daljavo, in sistem zahteva, da se prijavite v svoje delo.

Minusi: Googlov pristop k prijavi in upravljanje različnih identitet e-pošte je po nepotrebnem zapleten. Še huje, zaposleni imajo namreč pogosto težave povedati, ali so oni prijavljeni v virtualni sistem podjetja ali s svojim osebnim Gmail računom. Besedilni oglasi so glavni poslovni Googla, tako da žal veliko vedno gledamo na njih. Nekateri bi lahko bili pomembni, vendar mnoga podjetja so vse bolj previdna glede odpiraja pošte v zasebni lasti, čeprav anonimno.


Produktivnost: ogromna. Če ne uporabljate Google Apps Gmail račun skupaj z Microsoft Outlooku, ste bodisi novinec ali norec. Vendar to ni popoln nadomestek za Outlook.

Google Apps Calendar
Plusi: Apps Calendar ustvari skupno platformo, na kateri se urnik sestankov in dogodkov Samostojnega Podjetnika skozi celotno poslovanje v realnem času spremlja. Omogoča pomočnikom  Samostojnih Podjetnikom lažje določanje razporeda sestankov, tudi z oddaljene lokacije, ter omogoča vašim strankam posodobitev terminov za sestanke, ki jih potrebujejo, če se kaj vmes zgodi, da je treba sestanek prestaviti.

Minusi: Apps Gmail Calendar lahko povzroči zmedo in zapleteno je upravljanje nastavitve koledarja, to je hudičevo delo.

Produktivnost: Ni drugega orodja, tam všeč. Spored funkcije same, morajo imeti za mala podjetja. Samo tega ne zahteva, da ne preveč.

V drugem delu si bomo pogledali nekaj Google Apps orodij za Samostojne Podjetnike, kot so skupne datoteke, prezentacije, strani ...

No comments:

Post a Comment