Wednesday, May 5, 2010

Poslovno svetovanje za s.p. in d.o.o.

V Sloveniji (med nekaterimi podjetniki) še vedno prevladuje zmotno mišljenje, da so strokovnjaki za vsa področja in da lahko zaupajo samo sebi.

Smo v obdobju, kjer poteka hiter razvoj praktično vseh (predvsem pa tehničnih) panogah. Za uspeh na trgu so potrebne jasne usmeritve in potrebno znanje.
Podjetnik je na začetku svoje kariere prisiljen več časa posvečati svojemu strokovnemu delu s katerim se ukvarja. Težave pa nastajajo, ko pride do tako imenovanega začaranega kroga, kjer postane edina prioriteta izvedba njegovih projektov, časa za strateško razmišljanje o prihodnosti in racionalizaciji poslovanja pa enostavno ni.
Pri vsem skupaj je ključnega pomena, da se podjetnik zaveda kolektivnega delovanja s strokovnjaki iz različnih področij.

Zakaj ne bi izkoristili vse možnosti, ki vam jih znanje 21. stoletja ponuja? Pravzaprav že dejstvo, da berete ta članek pomeni, da ste že na pravi poti do vašega osebnega in poslovnega razvoja.
Podjetja, ki se ukvarjajo s poslovnim svetovanjem imajo izkušnje z različnih panog, kar pomeni, da imajo odlično izhodišče pri iskanju najboljše rešitve za vas in vaše podjetje.
Pri izbiri takšnih storitev bodite pozorni na čim ugodno ponudbo. Na trgu obstaja več poslovnih svetovalcev, najboljši vam bodo en del takšnih storitev opravili brezplačno, saj vam želijo pokazati, da so vredi zaupanja in zanje niste mimoidoča stranka.

Za podjetnike, ki so na začetku svoje kariere je najboljša rešitev v sodelovanju s svetovalcem oz. podjetjem, ki ima že postavljeno poslovno mrežo s ključnimi segmenti v podjetništvu, kot so pravne storitve, računovodstvo, marketing, spletne storitve ...
Razlogov za sodelovanje v takšnemu sistemu je več. Med bolj pomembnimi so:
- zelo ugodne storitve za nova / stara podjetja,
- povezani so preko skupnega elektronskega e-sistema (omogoča enostavno uporabo in nadzor nad poslovanjem),
- hiter odziv,
- dolgoročni interes ...

S takšnim načinom razmišljanja, ki vas praktično nič ne stane boste postali močnejši na svojem poslovnem področju in še z večjim veseljem opravljali svoje delo.

No comments:

Post a Comment